Fatsalı Ünlüler

Soner Arıca
Fatsa’da, 7 çocuklu bir ailenin son üyesi olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatsa’da, Sakarya ve Dumlupınar İlkokulları’nda okudu. Orta öğrenimini Fatsa Ortaokulu’nda tamamladı. Şişli Koleji’nde lise eğitimini yapmak üzere İstanbul’a geldi. Liseyi bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü kazandı.
Kadir İnanır
Kadir İnanır 15 Nisan 1949 Ordu, Fatsa doğumlu Türk sinemasının en önemli oyuncusudur.Özellikle; Selvi Boylum Al Yazmalım, Yılanların Öcü, Tatar Ramazan, Bodrum Hakimi adlı filmleriyle tanınan ve Türk sinemasının en beğenilen oyuncusu olmayı başarmış olan Kadir İnanır uzun yıllar sonra Türkan Şorayla Gönderilmemiş Mektuplar adlı sinema filminde tekrar rol aldı.
Mehmet Gümüş
İlk-orta ve lise öğrenimini Fatsa’da yaptı.Ailedeki müzik ortamının da etkisiyle küçük yaşlarda müzikle tanıştı.İlk okul yıllarında bağlama çalan, türkü söyleyen ve konserlere katılan biri oldu.Orta ve lise yılları dersleriyle birlikte müzikteki başarısını kanıtladıgı yıllardır.Müzik grupları kuran, okul içinde ve dışında gerçekleşen sanat çalışmalarına kimi zaman katılımcı, kimi zaman da yönlendirici olarak katılan bir müzisyendi.Lise çağlarında Fatsa ve civar ilçelerde en iyi baglama çalabilen bir-iki kişiden biri olarak anılıyordu.
Dursun Ali Akınet
HAYATI, SAHSIYETI VE EDEBI KISILIGI Siir söyleme geleneginin Anadolu’daki önemli temsilcilerinden biridir. 1945 yilinda Fatsa’nin Sazcilar Köyü’nün Yurtyeri Mahallesi’nde dogmustur. Babasi Mevlüt Usta, tas isleme sanatiyla nam salmistir. Annesi Zekiye Hanim ev hanimidir. Dedesi Süleyman Bey zamaninda Gürcistan’dan gelip, Ünye’ye yerlesmislerdir. Mevlüt Usta, dört-bes yaslarinda iken babasi Süleyman Bey’i kaybetmistir. Babaannesi Sultan Hanim da Sazcilar Köyü’ndendir. Dedesinin ölümü üzerine babasi ve babaannesi Ünye’den ayrilip Sazcilar Köyü’ne yerlesmislerdir.
Ümit Tokcan
Batum’dan göçen Kafkas kökenli bir ailenin oğlu olarak Ordu’da dünyaya geldi ilkokul ve ortaokul eğitimini Ordu’da Iise eğitimini İstanbul’da Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı. Orta öğrenim yıllarında Ordu Musiki Cemiyeti’nde ilk müzik çalışmalarına başladı Lise yıllarında devam ettiği Türk Musikisi Cemiyeti’nde, Neriman Tüfekçi ve Nida Tüfekçi gibi sanatçıların öğrencisi oldu 1966 yılında, TRT’nin açmış olduğu ”Türk Halk Müziği Stajyer Ses Sanatçılığı” sınavını kazandı. Stajyerlik süresi içinde, Neriman Tüfekçi, Nida Tüfekçi, Tuncer İnan, Yücel Paşmakçı gibi usta sanatçılardan dersler aldı 1969 yılında Ankara’da, askerlik hayatı başladı.
Levent İnanır
Özgeçmiş Sinemaya 1973”de çocuk yıldız olarak başladı. Yaklaşık 7-8 filmde starların çocukluğunu oynadı. TRT”ye çocuk filmleri yaptı. İlk belirgin Levent İnanır filmi
Mehmet Akif Alakurt
Mehmet Akif Alakurt, model ve aktör.Nüfusu Ordu Fatsa’ya kayıtlı. Erken yaşlarından beri modellik her daim rüyası olmuş ve model olmak istemiştir. 1998 yılında Neşe Erberk ajansına bağlı olarak modellik yaparken katıldığı yarışmalarda
Ahmet Yenilmez
20.12.1966 tarihinde Ordu ili Karaağaç Köyü doğan Ahmet Yenilmez, ilkokulu köyde, orta ve lise tahsilini Ordu’da tamamladı. Yüksek tahsilini Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde yaptı.
Güngör COŞKUN
01.01.1973 yılı Ordu ili Gölköy İlçesi Alanyurt beldesi doğumluyum. 3 çocuklu bir Ailenin ortanca çocuğuyum. İlk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. 1987 yılına kadar çocukluk yıllarım burada geçmistir. Çocukluğumdan beri amatör olarak bağlama çalmaktayım. Tabiki çocukluk yıllarımda belli bir dönem çok şaşalı bir hayat yaşadım. Varlıklı bir ailenin çoçuğu olarak büyüdüm. 1985 yılından sonra Babamın işlerinin kötüye gitmesi sebebiyle çok sıkıntılı bir hayat yaşamaya başladım. Yani varlık ve sıkıntıyı çocukluk yıllarında yaşadım.
Gaye Aksu
Gaye Aksu 1985 Trabzon doğumlu, aslen Ordu’ludur. Denizci bir ailenin kızıdır.
Erdal Beşikçioğlu
Ocak 1970 yılında Ordu’lu bir baba ve Ankara’lı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde tamamladı.
Erdoğan Arıca
24 Temmuz 1954 tarihinde Ordu’da doğdu. Defans mevkiinde görev alan eski futbolcu, teknik direktör.

Yorum bırakın